October 10, 2017

A Márton-napi népszokások egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, illetve az advent közeledtéhez kötődnek, másrészt ahhoz a legendához, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal.

A római időkben november 11. a téli évnegyed kezdő napja volt, ekkor az új termésből és az újborból tartottak nagy lakomát. Ál...

August 16, 2017

Sokan érdeklődtök a környékünkön lévő programról, túrákról és ezek jegyárairól. Most összeszedtük nektek azokat az infókat amiket jó ha tudtok, ha nálunk jártok.

A barlangokba indulnak naponta túrák illetve indulnak előzetes bejelentkezést igénylő túrák is amelyekre 2 héttel előre be kell jelentkezni, ezek hosszú és speciális túrák.

A túrák jegyárait itt találjátok: www.anp.hu/hu/belepojegy-arak

A Tengerszem Szálló vendégei...

June 15, 2017

Újabb esküvő volt a szállónkban. Ezúttal a pár a zöld dekoráció mellett döntött. Maga a ceremónia pedig a  csodaszép Tengerszem tavon történt. Csodálatos helyszín egy csodálatos eseményhez! 

Ha Te is épp esküvőre készülsz és még nincs meg a  helyszín, nyugodtan keress minket a következő elérhetőségeken:
E-mail: tengerszemhotel@gmail.com

Tel.: +3648/ 506-005
        +3630/ 2828-779

June 7, 2017

Az Aggteleki Cseppkőbarlang  sokaknak már nem újdonság de ezen kívül számos olyan csodálatos látnivalókat rejt a vidék amit vétek volna kihagyni.

Aggtelek és környéke alatt 220 millió évvel ezelőtt képződött kisebb-nagyobb barlangok találhatóak. 
Jósvafőn nem kevesebb, mint 30 barlang található, ezeket 1995-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Nem is csoda, mivel a változatos geológiai képződmények között forrásb...

June 7, 2017

Kevés olyan település van hazánkban, ahol több patak vagy folyó találkozik, Jósvafő ebből a szempontból igazi ritkaság, mivel a faluban folyik össze a Jósva, a Tohonya, a Kecső és a Kajta. 

 A kis falu igazi mesebeli  helyszín, és igazi időuzásban lehet részünk ha ellátogattuk a  Jósvafői Tájházba, ahol megismerkedhetünk a vidékre jellemző építészeti különlegességekkel. A Tájház bejáratával szemben egy malmot is találhatunk....

Please reload

October 10, 2017

Please reload

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Tags

Please reload

3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
Hotel: +36 30/ 282 8779

Étterem :  +36 30/ 786 2409
tengerszemhotel@gmail.com

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Trip Advisor Social Icon