A barlangok otthona

June 7, 2017

Az Aggteleki Cseppkőbarlang  sokaknak már nem újdonság de ezen kívül számos olyan csodálatos látnivalókat rejt a vidék amit vétek volna kihagyni.

 

 

Aggtelek és környéke alatt 220 millió évvel ezelőtt képződött kisebb-nagyobb barlangok találhatóak. 
Jósvafőn nem kevesebb, mint 30 barlang található, ezeket 1995-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Nem is csoda, mivel a változatos geológiai képződmények között forrásbarlangot, hasadékbarlangot ugyanúgy találunk, mint víznyelő és csőbarlangot.


A Baradla barlang feltárásának jeles személyiségéről külön kiállításon emlékeznek meg Jósvafőn. A Kessler Hubert Emlékház földszintjén a barlangról, valamint a Törőfej-völgy fejlődéséről tudhatunk meg többet, míg az emeleten található emlékszobában fényképek, tervek, könyvek, cikkek, festmények, szobrok és egyéb személyes tárgyak idézik fel Kessler Hubert munkásságát.

 

 

 

 

Látogatható a hidrológiai jelentőségű Vass Imre, valamint a légúti megbetegedésben szenvedők gyógyítására alkalmas Béke-barlang. A barlangokat 1, 2, 5 vagy 7 órás vezetett túra keretében lehet bejárni amelyek Aggtelekről és Jósvafőről indulnak.


Jósvafő egyik legszebb területén helyezkedik el  Hotelünk és Szállodánk is, amely tradicionális házias ízekkel várja a kedves látogatókat. 


A határon túl is találhatunk még látnivalókat, mint például  A betléri Andrássy-kastély-t illetve a Krasznahorka-t amelyet  a Magyar Királyság kicsiny másának is szoktak nevezni. 

Share on Facebook
Please reload

Legújabb Bejegyzések

October 10, 2017

Please reload

Címkék 
Please reload

Kövess Minket

3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
Hotel: +36 30/ 282 8779

Étterem :  +36 30/ 786 2409
tengerszemhotel@gmail.com

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Trip Advisor Social Icon