A csodás borsodi kis falu, ahol 4 patak folyik egybe

June 7, 2017

Kevés olyan település van hazánkban, ahol több patak vagy folyó találkozik, Jósvafő ebből a szempontból igazi ritkaság, mivel a faluban folyik össze a Jósva, a Tohonya, a Kecső és a Kajta. 

 

 

 A kis falu igazi mesebeli  helyszín, és igazi időuzásban lehet részünk ha ellátogattuk a  Jósvafői Tájházba, ahol megismerkedhetünk a vidékre jellemző építészeti különlegességekkel. A Tájház bejáratával szemben egy malmot is találhatunk.  
Ezen kívül még számos érdekesség vár a műemléki jelentőségű Ófaluban, mint például a Református templom  és a Baradla Galéria.


A falu egyik legszebb látványossága pedig a Tengerszem tó. Festői látványt nyújt a gazdag növény és élővilággal  körbe vett tó. 1942-ben a Jósva-forrás felduzzasztásával, mesterséges úton, elsősorban áramtermelés céljából hozták létre a tavat, napjainkban pedig a halkan csobogó vízesés erejét energiaforrásként hasznosítják a közeli barlangok kivilágítására.

 

 

 Magyarországon egyedülálló módon, itt találkozhatunk a Kárpátok őshonos primitív kisló fajtájának egyetlen, szabad tartásban élő ménesével. A hucul ménes állományának nagyobb része a Jósvafő és Szelcepuszta közötti szakaszon, a Gergés-lápán tekinthető meg.


Ha mesebeli helyre vágyik, és kiszakadna a hétköznapokból, töltsön el pár napot Jósvafőn, a Tengerszem Szálló és Étterem várja önt és és kedves családját. A hosszú nap után saját fürdőszobás, tv-vel, wifivel és hűtőszekrénnyel felszerelt szobákban pihenhet. A reggelit pedig  minden vendégünk számára biztosítjuk. 

 

 

 


 

Share on Facebook
Please reload

Legújabb Bejegyzések

October 10, 2017

Please reload

Címkék 
Please reload

Kövess Minket

3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
Hotel: +36 30/ 282 8779

Étterem :  +36 30/ 786 2409
tengerszemhotel@gmail.com

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Trip Advisor Social Icon